Jedzenie ma znaczenie, a na dodatek oddziałuje na twoje zdrowie psychiczne. Dowiedz się, jak wspierać swoje dobre samopoczucie i jakie zmiany wprowadzić w diecie, by poprawić jakość snu, zniwelować objawy długotrwałego stresu, stanów lękowych, a nawet depresji. Autorką kursu jest dr nauk biomedycznych ze specjalizacją w immuno-nutri-psychiatrii, która w przystępny i przyjazny sposób przedstawi trudne zagadnienia, pomagając Ci wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do codziennego życia. Odkryj jak odpowiednia dieta może stać się twoim sprzymierzeńcem i pomóc czuć Ci się lepiej.
DIETA W DEPRESJI
WYJDŹ Z TRUDNYCH STANÓW DZIĘKI JEDZENIU
Na pewno wiesz, że to co jesz, wpływa na Twoje zdrowie. Ale czy wiesz, że to co jesz, ma również ogromny wpływ na Twój stan psychiczny? Twój sposób odżywiania wpływa na Twoje codzienne funkcjonowanie – zarówno w pracy, jak i w domu.
Odpowiednio zaplanowana dieta i suplementacja mogą poprawić stan zdrowia i zmniejszyć ryzyko problemów psychicznych. To szczególnie ważne jeśli doświadczasz chronicznego stresu lub doskwierają Ci około depresyjne tematy.
Zgłębienie tego tematu może pomóc Ci wprowadzić pozytywne zmiany w życiu. Chcesz dowiedzieć się więcej?
Poznaj naukowe tajniki dobrego samopoczucia!
Dr nauk biomedycznych ze specjalizacją w immuno-nutri-psychiatrii – dr Joanna Michalina Jurek, w przyjazny i przystępny sposób zapozna Cię z wiedzą, ukrytą zazwyczaj w laboratoriach badawczych. Zdobądź informacje, dzięki którym poczujesz się lepiej.
Kurs online + ebook – dzięki tym materiałom:
✅Poznasz zależność między sposobem odżywiania a depresją oraz dowiesz się, jak stan zapalny w organizmie może wpływać na twoje zdrowie psychiczne.
✅Zgłębisz rolę mikrobioty jelitowej i jej wpływ na nastrój oraz funkcjonowanie mózgu. Dowiesz się, jak dbać o zdrową florę bakteryjną.
✅Poznasz wskaźnik prozapalny diety (DII) i nauczysz się, jak unikać produktów, które mogą zwiększać stan zapalny w organizmie.
✅Zrozumiesz, jak korzystać z wskaźnika gęstości odżywczej pokarmów (ANDI), by wybierać najzdrowsze produkty i poprawić swoje odżywianie.
✅Odkryjesz, jak indeks sytości różnych pokarmów wpływa na Twoje uczucie głodu i sytości, pomagając w utrzymaniu zdrowej diety.
✅Dowiesz się, czym jest indeks glikemiczny (IG) i jak wpływa na poziom cukru we krwi oraz twoje samopoczucie.
✅Nauczysz się, jakie zmiany w diecie mogą pomóc w walce z depresją i poprawić twój nastrój na co dzień.
✅Poznasz suplementy, które mogą wspierać zdrowie psychiczne i dowiesz się, jak je bezpiecznie stosować.
✅Przedstawimy pięć kluczowych zasad, które pomogą Ci stworzyć własny jadłospis, wspierający zdrowie psychiczne.
✅Otrzymasz inspiracje kulinarne i przepisy na dania, które mogą poprawić Twoje samopoczucie i wesprzeć zdrowie psychiczne.
Ten kurs to nie tylko naukowa teoria! Każdy moduł zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą Ci wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do codziennego życia. Dołącz do kursu i odkryj, jak sposób odżywiania może stać się Twoim sprzymierzeńcem a ty poprawisz swój stan psychiczny!
Co inni piszą o tym kursie?
Ostatnio zgłębiałam temat odżywiania i przytłoczyła mnie ilość sprzecznych informacji – keto, białkowo-tłuszczowa, raw food, wege, tylko jajka, tylko mięso, dieta rozdzielna, same liście, wykluczanie szczawianów… ojoj. W tym czasie poznałam Aśkę, która okazała naukowcem specjalizującym się w nutripsychiatrii, z ciekawymi własnymi wnioskami na temat diety. Testuję jej podejście od kilku tygodni i czuję się lepiej. Rozmawiałam też z wieloma osobami, które stosowały różne diety, i tę proponowaną w tym kursie, wspominają jako sprzyjającą najlepszemu samopoczuciu. Zatem i ja polecam dalej! – Weronika Burban
Prowadząca: dr Joanna Michalina Jurek
👉Dr nauk biomedycznych ze specjalizacją w immuno-nutri-psychiatrii.
👉Ponad 14 lat doświadczenia pracy w laboratorium badawczym.
👉Doświadczony edukator, mówca TEDx, autorka wielu publikacji naukowych, rekomendacji oraz popularnonaukowych artykułów.
👉Autorka książek:
– „Najskuteczniejsze diety odchudzające”
– „Ryby w zdrowej diecie”
– „Psychodietetyka dla każdego, czyli o zdrowej relacji z jedzeniem”
Żelazna gwarancja satysfakcji!
Nie ma tu żadnych kruczków. Jeżeli z jakichś powodów kurs Ci się nie spodoba możesz go zwrócić w ciągu 14 dni od zakupu bez podawania przyczyny.
Nawet jeśli przerobisz cały materiał i nie spełni on Twoich oczekiwań, otrzymasz pełną kwotę jaką zainwestujesz w ten kurs.
Informacje techniczne
✅6 miesięcy dostępu. Oglądaj wykłady dowolną ilość razy przez okres 6 miesięcy.
✅Z dowolnego urządzenia. Możliwość odtwarzania na dowolnym urządzeniu z dostępem do Internetu, dowolną ilość razy.
✅Materiały na zawsze. Ebook w PDF oraz dodatkowe materiały do ściągnięcia na dysk na zawsze.
✅Imienny certyfikat. Imienny certyfikat uczestnictwa w kursie.
Sekcja pytań i odpowiedzi
Kiedy otrzymam dostęp do kursu?
Dostęp do kursu otrzymujesz automatycznie po dokonaniu płatności.
W jakiej formie otrzymam dostęp do kursu?
Nasze kursy są kursami video online. Po dokonaniu płatności otrzymujesz od razu informację o logowaniu do platformy hakujzdrowie.pl na swoją skrzynkę e-mejlową.
Kiedy i w jakiej formie otrzymam certyfikat?
Każdy uczestnik, który zakupi i obejrzy cały kurs otrzyma imienny certyfikat uczestnictwa w kursie wystawiony przez Hakujzdrowie.pl. Po ukończeniu kursu będziesz mogła/mógł go pobrać ze swojego konta na platformie, w formie pliku PDF.
Jakie uprawnienia daje certyfikat po ukończeniu kursu Wyjdź z trudnego stanu – Wpływ nawyków żywieniowych na zdrowie psychiczne?
Certyfikat uczestnictwa w kursie Dieta w depresji – Wpływ nawyków żywieniowych na zdrowie psychiczne nie daje uprawnień zawodowych w rozumieniu przepisów prawa dotyczących tzw. zawodów regulowanych i działalności regulowanych, tj. takich, przy wykonywaniu których usługodawca posiada bezpośredni wpływ na zdrowie lub bezpieczeństwo publiczne, w przypadku których można wszcząć postępowanie w sprawie uznania kwalifikacji. Wiedzę z zakresu kursu uczestnik może stosować na własną odpowiedzialność w ramach działalności, do której posiada stosowne uprawnienia.
Czy kupując kurs mogę zadawać pytania merytoryczne dr Joannie Michalinie Jurek?
Gdybyś potrzebował/potrzebowała coś skonsultować możesz napisać bezpośrednio do Joanny na adres e-mail: joannamichalina.jurek@urv.cat
Czy po 6 miesiącach, kiedy moja subskrypcja wygaśnie, mogę przedłużyć dostęp do kursu?
Tak, napisz do nas na kontakt@hakujzdrowie.pl a znajdziemy indywidualne rozwiązanie.
Nie mogę otworzyć kursu, co mam zrobić?
Jeśli występuje problem z otwarciem kursu w pierwszej kolejności zobacz czy kurs się otwiera na innym urządzeniu, np innym komputerze czy telefonie. Jeśli tak, to spróbuj zrestartować u siebie przeglądarkę i wyczyścić pliki cookies, jeśli to nie działa spróbuj na innej przeglądarce. Jeśli nadal nie możesz wejść na kurs daj nam znać kontakt@hakujzdrowie.pl lub tel. Weronika: +48 696 256 086
W jaki sposób mogę zapłacić za kurs?
Za kurs na platformie Hakuj Zdrowie zapłacisz przez system płatności PayNow, PayU, Przelewy24 – bramki obsługują bankowe przelewy internetowe, płatność kartą kredytową Visa i MasterCard. Płatności online możesz również dokonać za pośrednictwem systemu Stripe i PayPal. Jeśli to dla ciebie prostsze zawsze możesz zapłacić zwykłym przelewem bankowym – zaksięgowanie wpłaty trwa wtenczas zwykle 1-2 dni robocze.
Czy mogę otrzymać fakturę za kurs?
Oczywiście. Składając zamówienie zaznacz opcję faktura i podaj swoje dane. Fakturę prześlemy na mejla.
Czy mogę otrzymać fakturę na dane zagraniczne?
Oczywiście. Składając zamówienie zaznacz opcję faktura i podaj swoje dane. Fakturę prześlemy na mejla. Napisz nam w uwagach czy jesteś płatnikiem VAT żebyśmy dobrze przygotowali dokument.
*Prawa autorskie – osobiste i majątkowe
Uczestnik jest uprawniony do korzystania z udostępnionych mu kompletów materiałów szkoleniowych oraz innych udostępnionych Mu wiadomości jedynie na użytek prywatny. Użytek ten nie obejmuje powielania ich jakąkolwiek metodą. Każda czynność polegającą na powielaniu ich jakąkolwiek metodą, udostępnianiu ich z góry wiadomemu lub niewiadomemu kręgowi odbiorców, dokonaniu ich dekompilacji wymaga wyraźnej zgody Wykonawcy.
Program kursu
| Wprowadzenie do kursu – Wyjdź z trudnych stanów | Unlimited | ||
| Wstęp do kursu: dieta w depresji | 00:10:00 | ||
| Moduł 1 | |||
| 1.1 Depresja i stan zapalny | 00:17:02 | ||
| 1.2 Dieta, depresja i stan zapalny | 00:06:29 | ||
| 1.3 Dieta i stan zapalny – wskaźnik DII | 00:05:00 | ||
| 1.4 Dieta i stan zapalny – wskaźnik ANDI | 00:01:31 | ||
| 1.5 Dieta i depresja: rola mikrobioty jelitowej | 00:05:52 | ||
| 1.6 Wpływ diety i nawyków żywieniowych na funkcjonowanie mikrobioty i ryzyko depresji | 00:04:18 | ||
| Moduł 2 | |||
| 2.1 Suplementacja i superfoods dla wsparcia zdrowia psychicznego | 00:05:20 | ||
| 2.2 Suplementacja dietetyczna w leczeniu objawów depresji | 00:09:26 | ||
| 2.3 Suplementacja związków pochodzenia roślinnego w leczeniu objawów depresji | 00:02:46 | ||
| 2.4 Superfoods dla wsparcia zdrowia psychicznego | 00:10:36 | ||
| Moduł 3 | |||
| 3.1 Komponowanie własnej diety przeciwdepresyjnej, a satysfakcja z posiłków: indeks sytości, indeks glikemiczny | 00:09:22 | ||
| 3.2 Przykłady planów żywieniowych o właściwościach przeciwzapalnych | 00:04:07 | ||
| 3.3 Zalecane wielkości porcji kluczowych grup żywności do spożycia w dietach wspierających zdrowie psychiczne | 00:15:16 | ||
| 3.4 Dieta przeciwdepresyjna w praktyce: inspiracje kulinarne | 00:10:37 | ||
| Materiały do pobrania | |||
| Materiały do pobrania / wydrukowania | Unlimited | ||
Specjalista
Dr Joanna Michalina Jurek - nauką zajmuje się już od 17. roku życia, kiedy to po raz pierwszy weszła do laboratorium i pod okiem starszych naukowców opracowała prototyp systemu dostarczania leków – mający na celu zwiększenie skuteczności chemioterapii w przypadku leczenia nowotworów – który później został nagrodzony na licznych konkursach zagranicznych, w tym Intel ISEF w Los Angeles (USA), a samej autorce otworzył drzwi do naukowego świata. Pasja do nauki, a w szczególności do nauk o zdrowiu człowieka, spowodowała, że zaraz po ukończeniu liceum Joanna wyjechała na studia zagraniczne na Ulster University (Irlandia Północna, UK), gdzie ukończyła licencjat (2018) w dziedzinie nauk biomedycznych z wyróżnieniem, a następnie otrzymała tytuł doktora (2022), ze specjalizacją w immunologii i żywieniu człowieka. Podczas doktoratu w instytucie Nutrition Innovation Centre for Food and Health (NICHE) na Ulster University Joanna badała wpływ spożycia ryb i związanej z tym ekspozycji na metylek rtęci (MeHg) na zdrowie człowieka oraz ryzyko choroby autoimmunologicznej. Badania prowadzone były w ramach międzynarodowego projektu badawczego, rozpoczętego w 1980 roku, pod nazwą: „Seychelles Development Study”.
Życiową pasją Joanny jest promowanie najnowszej wiedzy w ramach przeprowadzonych przez nią badań podczas postdoców we wiodących ośrodkach naukowych w Europie, jak APC Microbiome Ireland w Cork (Irlandia), Vall d´Hebron Research Institute w Barcelonie (Hiszpania), a obecnie w Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) w Tarragonie (Hiszpania) gdzie obecnie prowadzi badania nad zastosowaniem dietoterapii i zmian w zakresie prowadzonego stylu życia w celu poprawy ogólnego samopoczucia i ograniczenia ryzyka chorób przewlekłych, zwłaszcza tych związanych z przewlekłym stanem zapalnym, zaburzeniami metabolicznymi i psychicznymi, w tym cukrzyca, otyłość i depresja. Zdobytą w ten sposób wiedzę stara się wykorzystywać u osób z zaburzoną relacją z jedzeniem oraz aktywnością fizyczną w ramach współpracy psychodietetycznej z innymi specjalistami.
Misję tę od początku 2019 roku konsekwentnie realizuje, angażując się we współpracę z wiodącymi innowatorami w obszarze zdrowia, zarówno w Polsce, jak i w Irlandii, a także w Szwajcarii, gdzie swoją wiedzę wykorzystuje przy produkcji innowacyjnych suplementów, probiotyków oraz produktów dermatologicznych.
Joanna jest także doświadczonym edukatorem, mówcą TEDx i autorką wielu publikacji naukowych, rekomendacji oraz popularnonaukowych artykułów, które pozwalają jej na dotarcie do jak największej grupy osób, co zostało wyróżnione w rankingu Forbes i McKinsey & Company – 25under25 (2020), Cosmopolitan (edycja US; 2018), a także Financial Times (2017).
Autorka książek:
Psychodietetyka dla każdego (2024), Wydawca: PZWL Wydawnictwo Lekarskie Ryby w zdrowej diecie (2023), Wydawca: Vital Najskuteczniejsze diety odchudzające (2023), Wydawca: VitalW wolnym czasie uwielbia biegać oraz dzielić się swoimi lifestylowymi odkryciami w ramach profilu na Instagramie – nutrii.jj oraz w ramach podcastu NutriJJ Talks.






