Kurs Żywienie Terapeutyczne to interdyscyplinarna wiedza na temat funkcjonowania ludzkiego organizmu oraz praktyczne wskazówki dotyczące przygotowania odżywiających produktów i posiłków. To także szereg autorskich receptur czerpiących z takich nurtów jak weganizm, raw food, mindfulness, ziołolecznictwo, które opracowane zostały tak, aby regenerować i wzmacniać kondycję naszego ciała i umysłu.

W kursie Żywienie Terapeutyczne przekazujemy garść inspirujących wskazówek, wyjaśnień i receptur uzdrawiających organizm na wielu poziomach. Podczas tego kursu zdobędziecie wiedzę na temat właściwości produktów terapeutycznych oraz inspiracje do eksperymentowania w kuchni zgodnie z własnymi upodobaniami. Kurs przygotowany jest w oparciu o autorskie receptury Irka Ciary. Skonstruowany jest tak, aby przekazać podstawy teoretyczne Żywienia Terapeutycznego i przeprowadzić Was przez proces przygotowywania każdego produktu i potrawy.

Kurs składa się z 27 filmów o łącznym czasie trwania 6 godzin 40 minut. Po wykupieniu modułu uczestnik otrzymuje dostęp do nagrań video na okres dwóch lat oraz materiały w formie PDF (receptury, listę polecanych produktów), które można pobrać na swój komputer.

Wskazówki zawarte w kursie ułatwią regularne oczyszczanie organizmu z toksyn i odżywianie go w sposób prowadzący do uzyskania optymalnego stanu zdrowia.

Podczas tego kursu dowiesz się:

  • Jak wykorzystać połączenie między jelitami a mózgiem dla poprawy stanu zdrowia i nastroju.
  • Jak zapobiegać chorobom i jak je leczyć za pomocą jedzenia?
  • Jak jeść i jak oddychać, aby zachować organizm w optymalnym stanie zdrowia.
  • Jak przyrządzić terapeutyczne śniadania, obiady, kolacje i desery.
  • Które produkty wybierać, jak je przygotowywać i przechowywać.
  • Jak przygotować domowe półprodukty takie jak mleko orzechowe, sos pomidorowy, tahini, olej czosnkowy, galaretkę irish moss, hotness, których używać będziemy na co dzień przy komponowaniu posiłków.
  • Jak wyposażyć kuchnię, aby usprawnić jej funkcjonalność.

Ponadto Kurs Żywienie Terapeutyczne zawiera:

  • 4 propozycje śniadań terapeutycznych wraz z recepturami
  • 3 propozycje obiadów terapeutycznych wraz z recepturami
  • 2 propozycje kolacji terapeutycznych wraz z recepturami
  • 2 propozycje deserów terapeutycznych wraz z recepturami

Dla kogo jest ten kurs:

  • Dla wszystkich, którzy chcą oczyścić i ożywić swoje ciało, zregenerować się i wzmocnić.
  • Dla tych, którym bliska jest idea zdrowego odżywiania, ale trudno im wytrwać w stosowaniu monotonnej lub niesmacznej diety.
  • Dla tych, którzy planują zmianę sposobu odżywiania, ale obawiają się zbyt wielu wyrzeczeń.
  • Dla osób, które znają moc płynącą z przemyślanego sposobu odżywiania i szukają nowych inspiracji.
  • Dla rodzin, które chcą dbać o zdrowie nie odmawiając sobie i swoim dzieciom słodkości.
  • Dla wegetarian, wegan i miłośników raw food.

 

Żywienie terapeutyczne to propozycja Irka Ciary i Daviny Reeves Ciara, którzy promują zdrowe odżywianie jako sposób na poprawę jakości całego życia. Zdrowe odżywianie w ich wydaniu to nie tylko ustawiona dieta, ale raczej uważne dobieranie produktów, przygotowywanie własnych półproduktów i receptury na oryginalne, przepyszne posiłki, ożywiające i odżywiające nasze ciało.

Zobacz fragmenty kursu Żywienie Terapeutyczne Online:

Więcej o kursie możesz zobaczyć tu: www.zywienieterapeutyczneonline.pl

 

Prawa autorskie – osobiste i majątkowe

Uczestnik jest uprawniony do korzystania z udostępnionych mu kompletów materiałów szkoleniowych oraz innych udostępnionych Mu wiadomości jedynie na użytek prywatny. Użytek ten nie obejmuje powielania ich jakąkolwiek metodą.Każda czynność polegającą na powielaniu ich jakąkolwiek metodą, udostępnianiu ich z góry wiadomemu lub niewiadomemu kręgowi odbiorców, dokonaniu ich dekompilacji wymaga  wyraźnej zgody Wykonawcy.

Program kursu

Wprowadzenie
Wstęp do kursu Żywienie Terapeutyczne 00:19:51
Żywienie Terapeutyczne: jak je rozumieć? Wprowadzenie do koncepcji odżywiania i metod pracy Szefa Irka, według których tworzy receptury i prozdrowotne programy żywieniowe.
Podstawy funkcjonowania układu pokarmowego 00:28:04
Jaką drogę pokonuje pożywienie, które trafia do naszych ust i co możemy zrobić, aby ten proces sprzyjał dobremu samopoczuciu naszego ciała i umysłu. Ilustrowany wykład dotyczący mechanizmów trawiennych człowieka i roli jaką układ pokarmowy odgrywa w procesie powrotu do zdrowia.
Jak jeść? 00:12:29
Istotny, a zapomniany element prozdrowotnego odżywiania, czyli sposób w jaki jemy na co dzień. Pierwszy krok, jaki warto podjąć, aby poprawić jakość naszego odżywiania. Kompleksowe podejście Irka i Daviny do tego aspektu odżywiania pozwoli zrozumieć dlaczego, ten często pomijany, element komponowania posiłków ma kluczowe znaczenie dla całego procesu odżywiania.
Oddychanie terapeutyczne 00:08:12
Jak oddychać, aby wspomóc procesy trawienne? Instruktaż Daviny Reeves Ciara, który wyprowadzi Wasz umysł z napięcia i rozluźni ciało. Ta prosta i skuteczna metoda ułatwi Wam regularnie wyciszać umysł przed rozpoczęciem posiłku, dzięki czemu stanie się on spokojną i odżywiającą ciało celebracją.
Surowce terapeutyczne
Orzechy i nasiona 00:14:29
Które orzechy stosować? W jaki sposób je przygotowywać, aby wydobyć z nich to, co najlepsze? Namoczyć czy uprażyć? Odcinek o właściwościach nasion i orzechów stosowanych w kuchni terapeutycznej.
Słodziki 00:09:58
Jak dosładzać zdrowo? Które słodziki wybrać? Które z nich można stosować w chorobie na cukrzycę? Odcinek, w którym prezentujemy szereg zdrowych substytutów rafinowanego cukru.
Zioła, przyprawy, olejki eteryczne… 00:11:37
..i inne nietypowe rzeczy, które trudno sklasyfikować. Prezentujemy rozmaite prozdrowotne dodatki, wyjaśniamy właściwości i zastosowanie.
Warzywa, owoce, oleje 00:16:42
Produkty do codziennego stosowania i jeszcze więcej dodatków prozdrowotnych. Jak je wybrać? Jak przechowywać? Dlaczego nie rezygnować z tłuszczy, które z nich stosować i dlaczego?
Wyposażenie kuchni
Sprzęty kuchenne 00:16:11
Świeże spojrzenie na domowe zaplecze kuchenne. W które sprzęty i urządzenia warto wyposażyć kuchnię, aby sprawnie przygotowywać pełnowartościowe, terapeutyczne, surowe posiłki? W co zainwestować i dlaczego? Jakie tradycyjne rozwiązania zastosować? Szereg porad i sprawdzonych sposobów, które usprawnią funkcjonowanie Waszej kuchni i umożliwią domowe produkcje prozdrowotnych dań.
Półprodukty terapeutyczne
Mleko orzechowe 00:21:26
Bogate w selen mleko wegańskie. Jak je przygotować, aby zyskało dodatkowe terapeutyczne walory, czym wzbogacić?
Galaretka Irish Moss 00:09:48
Galaretka irish moss. Wyjątkowo bogaty w składniki odżywcze wegański półprodukt, który stanowi zamiennik galaretki. Świetny zagęszczacz i baza do deserów.
Tahini 00:07:46
Tahini, czyli naturalna suplementacja minerałów. Uniwersalna pasta sezamowa przygotowana w niestandardowy sposób, który zapewnia przyswojenie maksymalnej ilości zawartych w niej składników.
Olej czosnkowy 00:08:07
Olej z dwóch rodzajów czosnków, wspaniały dodatek do dań stymulujący system odporonościowy naszego organizmu i regulujący ciśnienie.
Sos pomidorowy 00:07:52
Sos pomidorowy w wersji raw wzbogacony o prozdrowotne składniki. Pozwala na ekspresowe przygotowanie obiadu o terapeutycznych walorach.
Hotness 00:11:27
Surowy, a rozgrzewający sos używany jako dodatek do potraw, który otworzy Wasze naczynia krwionośne, polepszy krążenie.
Terapeutyczne śniadania
Aloe grejpfrut 00:14:00
Półpłynna, szybka w przygotowaniu preparacja, które doskonale obudzi Wasz organizm po nocnej głodówce.
Złota Lemoniada 00:09:37
Receptura słodko pikantna, połączenie wyjątkowo wartościowych składników w lekki koktajl, o mocno przeciwzapalnym działaniu. Odciąża trzustkę i wątrobę, stymuluje działanie układu trawiennego. Doskonała na rozpoczęcie dnia.
Smoothie czekoladowe 00:09:28
Przepyszny czekoladowy koktajl, w którym ukryte są prozdrowotne i nieszczególnie smaczne algi.
Sałatka Owocowa 00:12:10
Sałatka owocowa wzbogacona o nietypowy sos, który pozwoli przyswoić wszystkie obecne w niej odżywcze składniki i sprawi, że garść świeżych owoców stanie się pełnowartościowym posiłkiem.
Terapeutyczne obiady
Spagetti al pesto 00:26:35
Pesto – prastara śródziemnomorska receptura, która przetrwała wieki. U nas w wersji lekko zmodyfikowanej i wzbogaconej dla uzyskania mocniejszych walorów prozdrowotnych, podane w towarzystwie dla surowego i bezglutenowego spagetti.
Zupa pomidorowa 00:15:12
Polski klasyk i to w dodatku z ryżem. To w pełni surowa (ale ciepła) wersja zupy pomidorowej, z nietypowym zamiennikiem białego ryżu. Ten prosty i pomysłowy przepis będzie fajną inspiracją dla osób, które lubią szukać pomysłów na własne receptury.
Suszywo 00:30:15
Jeśli lubisz kanapki i szybkie tempo w jakim można je przygotować, ale wiesz, że tradycyjny chleb Ci nie służy - ten odcinek jest dla Ciebie. Suszywo to alternatywa dla pieczywa: pełnowartościowe, surowe krakersy pozostają świeże przez kilka tygodni, są rewelacyjną bazą dla kanapki przygotowanej tak, jak lubisz, a do tego świetnie sprawdzają się w podróży.
Terapeutyczne kolacje
Figimi – pudding chia 00:10:05
Pod tą tajemniczą nazwą kryje się kolejne połączenie terapeutycznych produktów w pełnowartościową, a przy tym lekką całość. Figimi doskonale sprawdzi się w porze kolacji, ale nie tylko. To uniwersalna receptura, a gotowy produkt z łatwością zabierzecie ze sobą do pracy lub w podróż.
Zupa krem 00:20:31
Jak zmodyfikować przepis klasycznej wielowarzywnej zupy krem, aby stała się posiłkiem pełnowartościowym i maksymalnie odżywczym? Wskazówki, inspiracje i zdrowa dawka teorii na temat mikro i makroelementów oraz dobowego rytmu procesów trawiennych.
Terapeutyczne desery
Chałwa 00:09:21
Ekspresowa, przepyszna preparacja możliwa do przyrządzenia na wiele sposobów.
Czekolada 00:22:43
Deser doskonały. Receptura, która umożliwi Wam domową produkcję prozdrowotnej czekolady, w skład której wejdą wyłącznie surowe, roślinne składniki.
Zakończenie
Podsumowanie 00:16:01
Wszystko, co mogło umknąć w trakcie przygotowywania receptur, a warto mieć w pamięci. Dodatkowe wskazówki, inspiracje i porady dotyczące wprowadzania zmian w sposobie odżywiania w codziennym życiu.
Receptury Szefa Irka – materiały pdf do pobrania 00:00:00
Zestaw wszystkich receptur wykonanych podczas kursu ze wskazaniem podstawowych walorów terapeutycznych każdego półproduktu i potrawy. Plik do ściągnięcia w na komputer, tablet lub telefon.

Specjalista

Szef Irek

Kucharz terapeuta, fizjolog przewodu pokarmowego. Każdy przepis to dla niego prozdrowotna receptura. Wiedzę zdobywał u szamanów, zielarzy, bioterapeutów, lekarzy i profesorów na całym świecie. W poszukiwaniu leczniczych ziół i bezpiecznych metod terapii odwiedził zakątki Południowej Ameryki, Nowej Zelandii, Australii i Europy. Przez wiele lat pracował jako kucharz terapeuta w słynnej Restauracji "Jubb’s Longevity" w Nowym Jorku u boku Davida Jubb’ . Od wielu lat prowadzi konsultacje zdrowotno-dietetyczne, rozpisuje indywidualne diety i kontrolowane głodówki. Specjalizuje się w bezpiecznych procesach detoksyfikacji organów wewnętrznych.

Davina Reeves Ciara

Modelka, aktorka, Miss Nowego Jorku 2010. Zatrudnienie Irka Ciary jako kucharza, zmieniło całkowicie jej podejście do odżywiania i życia. Dziś mieszka pod Wałbrzychem i wspólnie z mężem pokazuje, w jaki sposób można inaczej popatrzeć na siebie, swoje zdrowie i na życie organizując warsztaty rozwojowe i kulinarne. Prowadzi swój autorski vlog Therapeutic Mama, w którym przybliża zdrowe i naturalne podejście do macierzyństwa, rekomenduje ekologiczne produkty i marki, dzieli się sprawdzonymi sposobami na zachowanie zdrowia i witalności. Mama 4 dzieci, które urodziła w domu naturalnymi metodami. W kurcie Żywienie terapeutyczne on-line wciela się w rolę widza, moderując strukturę instruktaży i wykładów Irka. Razem tworzą zgrany zespół, którego słuchanie i oglądanie jest czystą przyjemnością.

KUP KURS
  • 450.00 z VAT
  • 730 Dni
33 ZAPISANYCH STUDENTÓW
© Hakuj Zdrowie. All rights reserved.