Jak uwolnić wstyd, apatię i poczucie winy?

Technika uwalniania to prosta metoda, która potrafi odmieniać ludzkie życie. Jest to niezawodny sposób na radzenie sobie z trudnymi i nie wspierającymi emocjami, towarzyszącymi nam w życiu każdego dnia. Jako dzieci, potrafiliśmy intuicyjnie ją stosować. Niestety, z biegiem lat środowisko i szkoła nauczyły nas, by raczej emocje tłumić, wypierać czy nawet… wyśmiewać. Kto z nas nie słyszał w swoim życiu słów “Nie mazgaj się!”, “Chłopaki nie płaczą”, “Przecież nic się nie stało” itp.?

Tego typu zdania, wypowiadane przez osoby dorosłe, mogły sprawić, że przestaliśmy być w kontakcie z tym, co tak naprawdę czujemy. W konsekwencji tracimy kontakt z bardzo ważną cząstką siebie. Tłumione uczucia i emocje posiadają olbrzymią energię. Im dłużej je tłumimy, tym bardziej destrukcyjny wpływ mają one nie tylko na naszą psychikę, ale także całe ciało.

Według Davida R. Hawkinsa, technika uwalniania jest bardziej skuteczna niż jakakolwiek inna forma terapii. Uwalnianie nagromadzonych (często przez miesiące czy lata) emocji, powoduje realną poprawę samopoczucia. Dzięki ponownemu nauczeniu się tej techniki, cały nasz organizm wróci do swojego naturalnego stanu –  harmonii i równowagi. Niewątpliwym jej plusem jest fakt, że szybko widać efekty stosowania i jest prosta do nauczenia.

Jak stosować technikę uwalniania?

Technikę uwalniania można stosować samodzielnie, ale dużo łatwiej jest, gdy ktoś przeprowadzi nas za rękę przez ten proces – zwłaszcza na początku. Zachęcamy do odsłuchania bezpłatnego ćwiczenia z techniki uwalniania, opracowanego i poprowadzonego przez dr. n. med. Marzannę Radziszewską. 

Prezentowane ćwiczenie pomaga uwolnić wstyd, apatię i poczucie winy.

Jak przygotować się do ćwiczenia? Przyjmij wygodną pozycję i upewnij się, że przez kilka minut nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Włącz nagranie, zamknij oczy i posłuchaj…


☎  Telefon: +48 696 256 086

12 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.