Moduł 3 Żywienia Terapeutycznego – Prozdrowotne receptury na każdy dzień, zawiera 11 receptur autorstwa Szefa Irka. Pomysły na śniadania, obiady, kolacje oraz desery – każdy przepis wykonany od początku do końca okraszony szeregiem ciekawostek dotyczących użytych składników. Każda receptura omówiona zostaje pod kątem jej wpływu na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. 

Dzięki temu modułowi:

  • Poznasz terapeutyczne receptury Szefa Irka oraz sposób ich przygotowania.
  • Dowiesz się w jaki sposób poszczególne dania wpływają na Twój organizm.
  • Zobaczysz w jaki sposób można odnaleźć w kuchni dobry nastrój, spokój i wiele przyjemności.
  • Zdobędziesz także wiedzę, która ułatwi Ci podejmowanie na co dzień decyzji, dobrych dla twojego ciała i umysłu.
  • Dowiesz się jak zadbać o siebie nie wyrzekając się przyjemności.
  • Zainspirujesz się i dobrze spędzisz czas.
  • Wykonując receptury przedstawione w tym pakiecie wzmocnisz i oczyścisz swoje ciało, w efekcie prawdopodobnie zaczniesz bardziej świadomie wybierać to, co jesz.

Dla kogo jest ten kurs?

  • Ten pakiet będzie odpowiedni dla tych, którzy wiedzą już jak wykonać własne, prozdrowotne półprodukty i są ciekawi jak zastosować je w przyrządzaniu terapeutycznych dań na co dzień.
  • To pakiet także dla tych, którym trudno uwierzyć, że prozdrowotne odżywianie może być naprawdę smaczne, proces przyrządzania jedzenia może być momentem wyciszenia i zatrzymania się, a czas posiłku odpoczynkiem i praktyką wdzięczności.

Forma i zakres kursu

Trzeci moduł Prozdrowotne Receptury – składa się z 11 filmów, których łączny czas wynosi 3 godz. 19 minPo wykupieniu kursu uczestnik otrzymuje dostęp do nagrań video na okres 190 dni (6 mc). Materiały video można oglądać dowolną ilość razy na dowolnym urządzeniu z dostępem do Internetu (laptop, tablet, telefon) w okresie trwania kursu.

Moduł 3 Prozdrowotne Receptury – jest trzecią częścią kompleksowego kursu Żywienie Terapeutyczne. Pełen kurs to głębsze przyjrzenie się się jak działa ludzki organizm na wielu poziomach. Przy okazji przygotowywania kolejnych receptur prowadzący wyjaśniają, jak poszczególne składniki i ich połączenia w półprodukty i dania wpływa na ludzki organizm oraz tłumaczą jak przyrządzać i komponować dania, aby zachować i wzmacniać wartości odżywcze wykorzystanych składników.

Wstęp do metody Żywienia Terapeutycznego, przyrządzanie bazy do gotowania w postaci półproduktów znajdziesz w modułach (1 i 2) możliwych do zakupienia oddzielnie.

Zobacz moduł 1 Wprowadzenie: https://hakujzdrowie.pl/kursy/course/zywienie-terapeutyczne-wprowadzenie/

Zobacz moduł 2 Półprodukty terapeutyczne:  https://hakujzdrowie.pl/kursy/course/zywienie-terapeutyczne-polprodukty-terapeutyczne/

Zobacz fragmenty kursu Żywienie Terapeutyczne Online:

*Prawa autorskie – osobiste i majątkowe

Uczestnik jest uprawniony do korzystania z udostępnionych mu kompletów materiałów szkoleniowych oraz innych udostępnionych Mu wiadomości jedynie na użytek prywatny. Użytek ten nie obejmuje powielania ich jakąkolwiek metodą. Każda czynność polegającą na powielaniu ich jakąkolwiek metodą, udostępnianiu ich z góry wiadomemu lub niewiadomemu kręgowi odbiorców, dokonaniu ich dekompilacji wymaga wyraźnej zgody Wykonawcy.

Program kursu

Śniadania
Aloe grejpfrut 00:14:00
  • Półpłynna, szybka w przygotowaniu preparacja, które doskonale obudzi Wasz organizm po nocnej głodówce.
  • Złota Lemoniada 00:09:37
  • Receptura słodko pikantna, połączenie wyjątkowo wartościowych składników w lekki koktajl, o mocno przeciwzapalnym działaniu. Odciąża trzustkę i wątrobę, stymuluje działanie układu trawiennego. Doskonała na rozpoczęcie dnia.
  • Smoothie czekoladowe 00:09:28
  • Przepyszny czekoladowy koktajl, w którym ukryte są prozdrowotne i nieszczególnie smaczne algi.
  • Sałatka Owocowa 00:12:10
  • Sałatka owocowa wzbogacona o nietypowy sos, który pozwoli przyswoić wszystkie obecne w niej odżywcze składniki i sprawi, że garść świeżych owoców stanie się pełnowartościowym posiłkiem.
  • Obiady
    Spagetti al pesto 00:26:35
  • Pesto – prastara śródziemnomorska receptura, która przetrwała wieki. U nas w wersji lekko zmodyfikowanej i wzbogaconej dla uzyskania mocniejszych walorów prozdrowotnych, podane w towarzystwie dla surowego i bezglutenowego spagetti.
  • Zupa pomidorowa 00:15:12
  • Polski klasyk i to w dodatku z ryżem. To w pełni surowa (ale ciepła) wersja zupy pomidorowej, z nietypowym zamiennikiem białego ryżu. Ten prosty i pomysłowy przepis będzie fajną inspiracją dla osób, które lubią szukać pomysłów na własne receptury.
  • Suszywo 00:30:15
  • Jeśli lubisz kanapki i szybkie tempo w jakim można je przygotować, ale wiesz, że tradycyjny chleb Ci nie służy - ten odcinek jest dla Ciebie. Suszywo to alternatywa dla pieczywa: pełnowartościowe, surowe krakersy pozostają świeże przez kilka tygodni, są rewelacyjną bazą dla kanapki przygotowanej tak, jak lubisz, a do tego świetnie sprawdzają się w podróży.
  • Kolacje
    Figimi – pudding chia 00:10:05
  • Pod tą tajemniczą nazwą kryje się kolejne połączenie terapeutycznych produktów w pełnowartościową, a przy tym lekką całość. Figimi doskonale sprawdzi się w porze kolacji, ale nie tylko. To uniwersalna receptura, a gotowy produkt z łatwością zabierzecie ze sobą do pracy lub w podróż.
  • Zupa krem 00:20:31
  • Jak zmodyfikować przepis klasycznej wielowarzywnej zupy krem, aby stała się posiłkiem pełnowartościowym i maksymalnie odżywczym? Wskazówki, inspiracje i zdrowa dawka teorii na temat mikro i makroelementów oraz dobowego rytmu procesów trawiennych.
  • Desery
    Chałwa 00:09:21
  • Ekspresowa, przepyszna preparacja możliwa do przyrządzenia na wiele sposobów.
  • Czekolada 00:22:43
  • Deser doskonały. Receptura, która umożliwi Wam domową produkcję prozdrowotnej czekolady, w skład której wejdą wyłącznie surowe, roślinne składniki.
  • Receptury
    Receptury – materiały PDF do pobrania 00:00:00

    Specjalista

    Szef Irek

    Kucharz terapeuta, fizjolog przewodu pokarmowego. Każdy przepis to dla niego prozdrowotna receptura. Wiedzę zdobywał u szamanów, zielarzy, bioterapeutów, lekarzy i profesorów na całym świecie. W poszukiwaniu leczniczych ziół i bezpiecznych metod terapii odwiedził zakątki Południowej Ameryki, Nowej Zelandii, Australii i Europy. Przez wiele lat pracował jako kucharz terapeuta w słynnej Restauracji "Jubb’s Longevity" w Nowym Jorku u boku Davida Jubb’ . Od wielu lat prowadzi konsultacje zdrowotno-dietetyczne, rozpisuje indywidualne diety i kontrolowane głodówki. Specjalizuje się w bezpiecznych procesach detoksyfikacji organów wewnętrznych.

    Davina Reeves Ciara

    Modelka, aktorka, Miss Nowego Jorku 2010. Zatrudnienie Irka Ciary jako kucharza, zmieniło całkowicie jej podejście do odżywiania i życia. Dziś mieszka pod Wałbrzychem i wspólnie z mężem pokazuje, w jaki sposób można inaczej popatrzeć na siebie, swoje zdrowie i na życie organizując warsztaty rozwojowe i kulinarne. Prowadzi swój autorski vlog Therapeutic Mama, w którym przybliża zdrowe i naturalne podejście do macierzyństwa, rekomenduje ekologiczne produkty i marki, dzieli się sprawdzonymi sposobami na zachowanie zdrowia i witalności. Mama 4 dzieci, które urodziła w domu naturalnymi metodami. W kurcie Żywienie terapeutyczne on-line wciela się w rolę widza, moderując strukturę instruktaży i wykładów Irka. Razem tworzą zgrany zespół, którego słuchanie i oglądanie jest czystą przyjemnością.

    • 220.00 z VAT per 190 dni
    • 190 Dni
    7 studentów bierze udział
     |    ALL RIGHTS RESERVED