To mini pakiet – część kursu Żywienie Terapeutyczne Online. Półprodukty, to produkty, które przez kilka dni (a nieraz tygodni) możecie przechowywać w lodówce i korzystać do przyrządzania ulubionych dań. Każda z nich ma wiele zastosowań, niektóre równie dobrze smakują solo i są świetną alternatywą dla masowo wytwarzanych produktów. Nie zawierają niekorzystnych dla zdrowia dodatków, są wykonane i przechowywane w sposób zachowujący zawarte w surowcach prozdrowotne właściwości. Przyrządzone z produktów, których jakość znacie będą najlepszej jakości produktem, którego nie znajdziecie w żadnym sklepie. 

Tych kilka receptur pokazuje też jak w prosty sposób wprowadzić zmiany w swoim codziennym menu. Okazuje się, że wyrzeczenia, godziny spędzone w kuchni i gruby portfel wcale nie są do tego potrzebne.

Dla kogo jest ten kurs?

Półprodukty Terapeutyczne to pakiet dla tych, którzy chcą nauczyć się przyrządzać prozdrowotne półprodukty w domu i mieć możliwość sprawnego przyrządzania dań wg własnych receptur, bez korzystania z produktów dostępnych w sklepach. To także pakiet dla osób, które chciałyby zdobyć podstawową, stricte praktyczną wiedzę dotyczącą przyrządzania prozdrowotnych receptur.

Pakiet ten będzie dobrym punktem wyjściowym dla osób, które stawiają swoje pierwsze kroki w kuchni oraz świetną inspiracją dla tych, którzy w kuchni spędzają dużo czasu i czują, że chcieliby zrezygnować z kupowania gotowych półproduktów. 

Ten kurs składa się z 6 filmów, których łączny czas wynosi 1 godz. 5 min. Po wykupieniu modułu uczestnik otrzymuje dostęp do nagrań video na okres dwóch lat.

Kupując ten kurs dowiesz się:

  • jak przyrządzić własne półprodukty
  • jak przyrządzić surowe, wegańskie, bogate w selen mleko, o najbardziej zbliżonych właściwościach do mleka matki
  • jak wykonać surowy, wzmacniający organizm sos pomidorowy, który może być elementem wielu dań, oczyszczający sos hotness, przeciwzapalny olej czosnkowy i bogatą w minerały pastę tahini.
  • W jaki sposób przyrządzić surową, wegańską, bogatą w minerały i błonnik galaretkę, która może być bazą do rozmaitych deserów.
  • Jak zwiększyć jakość produktów wykorzystywanych na co dzień w kuchni
  • jak polepszyć stan swojego zdrowia poprzez zrezygnowanie z zakupu produktów w sklepie
  • jak bardzo możesz mieć wpływ na jakość pożywienia, które dostarczasz swojemu organizmowi
  • jak przyjemne może być wykonanie samemu tego, w co do tej pory zaopatrywałeś się w sklepie.

 

Pełna wersja kursu Żywienie Terapeutyczne, to głębsze przyjrzenie się się jak działa ludzki organizm na wielu poziomach. Przy okazji przygotowywania kolejnych receptur prowadzący wyjaśniają, jak poszczególne składniki i ich połączenia w półprodukty i dania wpływa na ludzki organizm oraz tłumaczą jak przyrządzać i komponować dania, aby zachować i wzmacniać wartości odżywcze wykorzystanych składników.

Zobacz fragmenty kursu Żywienie Terapeutyczne Online:
Aby zobaczyć pełen program kursu i inne dostępne pakiety zobacz: www.zywienieterapeutyczneonline.pl

 

*Prawa autorskie – osobiste i majątkowe

Uczestnik jest uprawniony do korzystania z udostępnionych mu kompletów materiałów szkoleniowych oraz innych udostępnionych Mu wiadomości jedynie na użytek prywatny. Użytek ten nie obejmuje powielania ich jakąkolwiek metodą. Każda czynność polegającą na powielaniu ich jakąkolwiek metodą, udostępnianiu ich z góry wiadomemu lub niewiadomemu kręgowi odbiorców, dokonaniu ich dekompilacji wymaga wyraźnej zgody Wykonawcy.

Program kursu

Półprodukty terapeutyczne
Mleko orzechowe 00:21:26
Bogate w selen mleko wegańskie. Jak je przygotować, aby zyskało dodatkowe terapeutyczne walory, czym wzbogacić?
Galaretka Irish Moss 00:09:48
Galaretka irish moss. Wyjątkowo bogaty w składniki odżywcze wegański półprodukt, który stanowi zamiennik galaretki. Świetny zagęszczacz i baza do deserów.
Tahini 00:07:46
Tahini, czyli naturalna suplementacja minerałów. Uniwersalna pasta sezamowa przygotowana w niestandardowy sposób, który zapewnia przyswojenie maksymalnej ilości zawartych w niej składników.
Sos pomidorowy 00:07:52
Sos pomidorowy w wersji raw wzbogacony o prozdrowotne składniki. Pozwala na ekspresowe przygotowanie obiadu o terapeutycznych walorach.
Olej czosnkowy 00:08:07
Olej z dwóch rodzajów czosnków, wspaniały dodatek do dań stymulujący system odporonościowy naszego organizmu i regulujący ciśnienie.
Hotness 00:11:27
Surowy, a rozgrzewający sos używany jako dodatek do potraw, który otworzy Wasze naczynia krwionośne, polepszy krążenie.
Receptury
Receptury – materiały PDF do pobrania 00:00:00

Specjalista

Szef Irek

Kucharz terapeuta, fizjolog przewodu pokarmowego. Każdy przepis to dla niego prozdrowotna receptura. Wiedzę zdobywał u szamanów, zielarzy, bioterapeutów, lekarzy i profesorów na całym świecie. W poszukiwaniu leczniczych ziół i bezpiecznych metod terapii odwiedził zakątki Południowej Ameryki, Nowej Zelandii, Australii i Europy. Przez wiele lat pracował jako kucharz terapeuta w słynnej Restauracji "Jubb’s Longevity" w Nowym Jorku u boku Davida Jubb’ . Od wielu lat prowadzi konsultacje zdrowotno-dietetyczne, rozpisuje indywidualne diety i kontrolowane głodówki. Specjalizuje się w bezpiecznych procesach detoksyfikacji organów wewnętrznych.

Davina Reeves Ciara

Modelka, aktorka, Miss Nowego Jorku 2010. Zatrudnienie Irka Ciary jako kucharza, zmieniło całkowicie jej podejście do odżywiania i życia. Dziś mieszka pod Wałbrzychem i wspólnie z mężem pokazuje, w jaki sposób można inaczej popatrzeć na siebie, swoje zdrowie i na życie organizując warsztaty rozwojowe i kulinarne. Prowadzi swój autorski vlog Therapeutic Mama, w którym przybliża zdrowe i naturalne podejście do macierzyństwa, rekomenduje ekologiczne produkty i marki, dzieli się sprawdzonymi sposobami na zachowanie zdrowia i witalności. Mama 4 dzieci, które urodziła w domu naturalnymi metodami. W kurcie Żywienie terapeutyczne on-line wciela się w rolę widza, moderując strukturę instruktaży i wykładów Irka. Razem tworzą zgrany zespół, którego słuchanie i oglądanie jest czystą przyjemnością.

KUP KURS
  • 150.00 z VAT
  • 730 Dni
1 ZAPISANYCH STUDENTÓW
© Hakuj Zdrowie. All rights reserved.